Olga Davis

Ik ben sinds 2010 gastouder, woon in Alkmaar (Daalmeer) in een leuk huis met grote tuin.
Ik bied alle dagen tussen 7 en 18 opvang voor kinderen bij mij thuis. Ik bied een gevarieerd programma voor de kinderen afgestemd op hun leeftijd en interesse. Opvang bij de vraagouder thuis is niet mogelijk.

LRKP nummer:195515481
GGD inspectierapport:

Ik ben van origine lerares Engels maar werk als sinds 1998 in de kinderopvang. In de VS was ik kleuterleidster voor opvang met een schoolse inslag voor kinderen van 1-6. Daar was ik onder andere verantwoordelijk voor de invulling van het dagprogramma. Ik woon nu in Nederland en bied via gastouderbureaus kinderopvang voor kinderen van 0 t/m 12 aan.

Ons huis is rook- en huisdiervrij. Ik stel een dagprogramma voor alle kinderen op. Activiteiten zijn o.a. verven, knutselen, voorlezen, rijmpjes leren, zingen, kleurplaten maken, met sjablonen tekenen, en eenvoudige dingen koken, bv ijsjes, pannenkoeken en poffertjes.

Ik werk met thema’s. Thema’s zijn leerzaam en stimuleren creativiteit en interesse van de kinderen. Ik ga elke drie weken naar de bibliotheek om boeken voor de kinderen te halen en naar de speel-o-theek om nieuw speelgoed halen. Ze vinden b.v. gek haar, hoeden dag, of binnenstebuiten erg leuk.

We gaan regelmatig naar een voetbalveld, en naar ‘t Span (speeltuin). In de zomer organiseer ik waterdagen voor de kinderen (waterthema). Wij spelen dan buiten met water.

Ik doe iedere dag een kringgesprek met de kinderen. Ze vinden het ontzettend leuk om te doen. Wij lezen boeken, zingen liedjes, en bespreken alles met elkaar. Oudere kinderen vertellen over hun dag op school of wat ze afgelopen weekend hebben gedaan.

Onze favoriete liedjes:

· De wielen van de bus
· Alfabet liedje
· If you’re happy
· Old MacDonald
· Slaapliedje
· Dagen van de week
· 3 kleine aapjes springen op het bed (heel grappig, ze vinden dit absoluut geweldig).

Wij zingen ook liedjes afhankelijk van het thema.

Wij leren ook rijmpjes, b.v.:

Ogen open
Ogen dicht.
Nu is het donker,
Zo is het licht.
Ik doe een oog dicht
Wat een gek gezicht!
Project voelen
Voelen, voelen, voelen maar
Ik hou mijn handjes klaar!
Wriemel, wriemel vis,
Ik ga voelen wat het is!

Ik bof
Ik kan in mij hoofd
Doen alsof
Alsof ik alles kan
Het werkt bij elk plan
Zo kan ik overall komen
In mijn dromen!

Kusjes
Een kusje op je haren,
Twee kusjes op je mouw,
Drie kusjes om te zeggen
Hoeveel ik van je hou.
Vier kusjes op je wangen,
Vijf kusjes op je nek,
Zes kusjes om te zeggen
Ik vind je helemaal te gek!
En zeven kleine kusjes,
Omdat ik je al zolang ken,
En acht voor al die dingen,
Die ik vergeten ben.

Uiteraard passen alle activiteiten bij de leeftijd van de kinderen. Ik neem regelmatig foto’s van de kinderen tijdens deze activiteiten en stuur u die op via WhatsApp (of deel ze via bv Picasa al naar wens).

De kinderen krijgen standaard gezonde snacks, drinken en eten. Voor de fles, luiers, en billendoeken bent u verantwoordelijk. Indien passend bij het kind doen zij een dutje. Ook wordt uiteraard meegewerkt aan het zindelijk krijgen van de kinderen en andere bij de leeftijd passende opvoedingsactiviteiten.

Kinderen zijn mijn liefde en passie. Ik plan zoveel leuke dingen om te doen voor de kinderen, de dagen zijn te kort.